Sue McMillan

Location

Joined

July, 2018

Sue McMillan's projects

Recent Activity

Supported a comment by Kay Hummel on Main Library Campus 2 years, 4 months ago
Kay Hummel
Please redesign the site plan with more simplicity to meet customers’ true needs. Substantially downsize the northern entrance plaza along River Street and move the building north. A smaller plaza would allow retention of The Cabin, which plays a vital role in the cultural district. The proposed 20,000 sq.ft. outdoor plaza is not useable at least 7 months of the year, whereas other Library functions are needed year-round. There is adequate green space with the 2 rooftop outdoor gardens and other open space indicated on the west side. While the design is initially exciting, I urge reconsideration of truly necessary library functions vs. some community “priorities” listed. For example, a “connection with the River” does not merit top priority when there is abundant access to the Boise River at many nearby locations. Our Library’s two highest functions are library services and space for the Arts and History Dept. Focus on these functions, and proper design will follow. Likewise, I am unclear on the necessity for ‘maker spaces.’ Given the under utilization of Jump’s maker spaces, this is a head scratcher. Adequate parking and auditorium space are the next highest functions that must be designed for, again more vital year-round than a cement-clad plaza (which also will be too hot in two summer months, essentially a baking, reflecting desert). Citizens are not excited about paying for more outdoor gathering spaces when the Downtown core provides ample outdoor sites nearby – Julia Davis, Ann Morrison, the Grove Plaza, and Jump.
Followed Main Library Campus 2 years, 4 months ago
Commented on Main Library Campus 2 years, 4 months ago
There seems to be a lot of form/design over substance in this project. The public spaces are duplicative of what is available elsewhere in the city and not a sensible use of tax payer funds. In addition, I'm surprised there was apparently no thought given to The Cabin -- whether in asking that it be incorporated in the plans or in effective messaging to the community as to why it wasn't incorporated in the plans.