Jeff Fereday

Location

Joined

July, 2018

Jeff Fereday's projects

Recent Activity

Followed Main Library Campus 1 year, 2 months ago
Supported a comment by M. Thomas on Main Library Campus 1 year, 3 months ago
M. Thomas
I would like to see a detailed breakdown of the $85 million proposed budget including how much has already been spent on the project; costs of renovation versus demolition; full disclosure of the architectural services selection process including financials; and transparent and complete breakdown of funding (including clarification of the $46.8 million from Tax Support and $22.2 million from Partnerships/Donations listed on p. 187 of the FY2019 City Budget). In the concept presentation to City Council in December 2017, a line item of $4.1 million for renovation of the existing warehouse was included as part of an overall proposed budget of $63.7 million that included $10.5 million for a parking garage and $10.7 million for event space & equipment. Nothing was mentioned about The Cabin at that point. How did that jump to complete demolition and an $80-85 million budget plus a separately funded parking garage?
Supported a comment by Susan Pohl on Main Library Campus 1 year, 3 months ago
Susan Pohl
I agree with Kathy Kustra's July 16, 2018 remarks.
Supported a comment by Kathy Kustra on Main Library Campus 1 year, 3 months ago
Kathy Kustra
I'm greatly disappointed you didn't figure out a way to incorporate The Cabin in its original location into this design or campus. This new building should not forget our history.
Commented on Main Library Campus 1 year, 3 months ago
It would be unfortunate to remove The Cabin from its current site. This 1930s-era building is part of the visitor's welcome to the City on Capitol Blvd, and is an icon for the locals. Its log construction echoes the Capitol Building itself, with its log motif at its base. It announces Boise's concern for history, and for our frontier roots. Joint Library-Cabin programming obviously would be aided by leaving it in place. It does not significantly impair the view of the river and instead anchors a point in Idaho's past and in Boise's commitment to literacy. Again, a highly compatible purpose. Please leave The Cabin in place. The City has undermined meaningful public input by failing to include The Cabin in any rendering or as an option in the model. The new building should celebrate, not simply discard, this venerable building. Both parking and Cabin preservation could be enhanced by shrinking the proposed library plaza on the north and perhaps rotating the building clockwise (or slightly re-designing it) so as to create more parking space to the south of the BioMark building and more setback for The Cabin. I recognize that an off-site parking garage probably will be necessary, but I urge the City to plan for public transit in and out of this area and consider that option in this design. The new library should invite, not stand as a barrier to, mass transit in the Boise area.